Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Egy sor csodálatos témát és háttérképet rejteget a Windows7
2014-03-01 10:56:59

Jó pár háttérkép egyszerűen elérhető Windows 7-ünkben, azonban az operációs rendszer ennél sokkal többet tartalmaz, csakhogy jól elrejti ezeket - írja a hvg.hu.

Rejtett mappa

Ha a Windows asztalának egy üres helyére kattintunk a jobb egérgombbal, és a Személyre szabás opciót választjuk, eljutunk operációs rendszerünk háttérképeihez. Szépek ezek, de azért nincsen túl sok belőlük. Sok netes oldal kínál persze letölthető háttérképeket, azonban nem árt ezekkel óvatosnak lennünk, nagy részük ugyanis rosszindulatú kódokat is tartalmaz.

Szerencsére a Windowsunk további csodálatos háttérképeket és témákat rejt, ráadásul országokra bontva. Hogy ezeket megtaláljuk, írjuk be a Start menü keresés sorába (vagy a Windows Intéző felső sorába) a következőket: C:\Windows\Globalization\MCT.

Máris egy rejtett mappába jutunk, ahol almappák sorakoznak országokra bontva, s mindegyikben jó pár gyönyörű kép. Hogy ezekből háttérkép legyen, ahhoz másoljuk be a nekünk tetszőt valamelyik mappánkba, majd kattintsunk a már említett Személyre szabásra. Ezután az Asztali háttérre kattintva a Kép helye pontnál keressük meg azt a mappát, ahol a kiválasztott kép helyet kapott, és kattintsunk a képre. Mentsük el a módosításokat, és máris új, csodálatos háttérképpel gazdagodott Windowsunk.

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES