Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Horror Színház - Telihold
2014-01-15 13:41:40

A téma – Olyan színházi előadásokat szeretnénk létrehozni, melyek témájuk, helyszínük, felépítésük, hatáselemeik vagy hangulatuk révén beletartozhatnak a horror tárgykörébe, így nem a sokkolás, a szörnyűséggel való szembesítés a lényeg, hanem intenzív élményt nyújtani. Szeretnénk idővel kiszélesíteni a palettát és egyre inkább hátborzongató darabokkal előállni, hogy mindenki kedvére választhasson az ízlésének leginkább megfelelő előadások közül, melyekből elsőként egy nem annyira félelmetes, de sötét hangulatú darab kerül terítékre, melynek címe, Telihold.
A Horror Színház egyaránt alternatív kikapcsolódási lehetőséget és különleges színházi élményt biztosít. A Horror Színház védjegye alatt bemutatásra kerülő előadások célja nem a rémisztgetés. A névből adódóan bizonyos témák megkerülése lehetetlen, amit ízlésünk megenged, szeretnénk is megvalósítani.

Aktuális előadás: 2014. február 15. szombat (telihold)
Helyszín:  Esztergom, Művelődési ház – Imaház utca 2/a.
Jegyek: Diák Felnőtt
  1100Ft
(25éves kor alatti, nappali tagozatos diákigazolvánnyal)
1500Ft
(kedvezményes, első darabra szóló jegyek)

A jegyek a helyszínen kaphatók.
További részletek és aktualitások a Facebook eseményen:
Horror Színház - Telihold

Horror Színház - Telihold

A darab története:
A Telihold története régre nyúlik vissza, és Esztergomhoz köthető, hiszen itt született 2003 januárjában a színdarab első, háromszereplős változata, melynek nyilvános bemutatója 2003. augusztus 9-én volt a Zöldház színpadán. Később koncentrálódott a fő karakterek egymással és a környezetükkel való konfliktusa egymásra, így maradt meg két karakter. A kétszereplős változat 2009 februárjában került bemutatásra Spinoza Házban, innen költözött át később a Magyarországi Szerb Színház, végül pedig az RS9 Színház épületébe. A jelenlegi változat immár a Horror Színház előadásában, a Rejtélyek Háza szervezésében és támogatásával kerül vissza szülővárosába, több mint tíz évvel az ősbemutató után. Reméljük, ennek az induló és rendhagyó produkciónak számos előadást lesz lehetősége megélni a városban, és újabb bemutatók követhetik hamarosan. A Horror Színház célja a horrorisztikus és thriller témák színpadon való megjelenítése, hogy általa intenzívebb, különleges élményt szerezzen a nézőknek, szélesítse a színházi paletta kínálatát, valamint megmutassa az élő játék erejének varázsát e közkedvelt műfajon keresztül a média felé fordult világunkban.

A kezdet
- A Horror Színház kezdeményezés 2012-ben öltött formát először, amikor az évek óta játszott Telihold osztatlan sikere ellenére is nehezen talált utat törzsközönségéhez köszönhetően a pesti széles színházi kínálatnak, a klasszikus színházi és alternatív irányok közötti harcnak, valamint az önkormányzatok által fenntartott színházak reklámlehetőségeinek köszönhetően, valami olyasmi jött létre – talán már 2003-ban is –, amelyhez foghatót még nem láthatott a hazai közönség. Mivel voltak hasonló jellegű terveink, úgy gondoltuk, jól azonosítható, hiánypótló kezdeményezéssel kell előrukkolnunk, ekkor ötlött fel a Horror Színház ötlete, ahol a műfaj széles értelemben vett határai között mozogva saját színházi stílust alakíthatunk ki, miközben színházhoz szokott és a filmek világáért rajongó közönségréteg felé is egyaránt nyitni tudunk. Így vált végül a Telihold című előadás a Horror Színház előfutárává annak ellenére, hogy klasszikus értelemben véve nem horror, hanem a félelem és a humor különös, intenzív násza ez az előadás.

Az első
-
A Telihold egy erdei házban ragadt két férfi története, akik a lehetetlen körülmények között egyre nehezebben képesek megbirkózni egymás hosszú távú elviselésével, miközben folyamatosan mérlegre kerül annak kérdése, az erdőtől vagy egymástól kell-e jobban tartaniuk. A Telihold a helyzetkomikum, a fekete humor és a feszült pillanatok olyan félelmetes keveréke, amely a Horror Színház eszméjéhez méltó élmény megszerzése közben folyamatosan kitapintható humorával igyekszik szórakoztatóan elindítani ennek a hosszú folyamatnak az útját, melynek a végén megszülethet a színház, ahova nem presztízs eljárni, hanem kihagyhatatlan program.

A cél
-
Reményeink szerint a Teliholdat idővel számos sokszínű előadás követheti, melyek nemcsak sosem látott kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a nézők számára, hanem olyan programlehetőséggel gyarapítják Esztergom estéit, melyhez fogható sehol máshol az országban nincs.

 

Rjtélyek Háza - Horrorszínház

Tel.: +36203938892
Cím: 2500 Esztergom, Lőrinc utca 6.

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES