Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Meggyes-Tétényi együttműködés!
2014-02-19 15:19:29

Egy korszak vége!

Érezhető, hogy egy korszak lezárult Esztergom történetében, nem tudjuk mi következik, de azt igen, hogy ami volt, van, az nem ismétlődhet meg. Politikai kóklereké és brókereké volt a város 24 éven át, pártállástól függetlenül. A városunk rommá vált, miközben az egyszerű ember agyával felfoghatatlan összegek váltak füstté és tűntek el a levegőben. Csak a polgármesterek fizetésére 432 millió Ft adott ki a város 24 év alatt, jelen értéken számolva. Ehhez nem tettük hozzá a kabinetfőnök, a titkárnők, és egyéb segéderők bérét-utazásukat.

Tétényi Éva és Meggyes Tamás

Mit kaptunk ezért 24 év alatt?  Csökkenő népességet és vásárlóerőt, bezárt iskolákat, megszűnő felsőoktatást, az Alkotmánybíróság elköltözését, az érseki székhely de facto megszűnését, csökkenő ingatlan árakat, eladhatatlan lakások, házak tömegét, szétrombolt utcákat, koszt-szemetet, elhanyagolt árvízvédelmi berendezéseket, és egy dumahalmazt, amit, hol értettünk, hol nem. Visszaéltek, a civil szerveződések társadalom alakító erejével, megszüntetették a közösségi közlekedést, járhatatlanná váltak az utak, megszűnt a közvilágítás.

Az írás terjedelme nem elég arra, hogy számba vegyük a lerombolt, elbontott épületeket, a tönkrement vendéglőket, a kiadatlan ingatlanokat, az otromba rendezetlen piacunkat, ahol valóságos bérleti díjakért, kényszerítünk eladót és vásárlót méltatlan körülmények közé. Mélygarázst fizetünk, a köz pénzéből és a testület arról vitázik, hogy hogyan lehetne az adóság-rendezés keretében kifizetni az állapot létrehozásáért felelős magán hitelezőket.

Húsz év alatt eltűnt körülbelül 50 milliárd forint értékű helyi adó, körülbelül 24 milliárd forint kötvény, 500 milliót vittek haza, jelen értéken, a képviselők és külsős bizottsági tagok! Hol volt a szakmaiság, a kontrol, vagy bármi, ez egyszerűen maga a borzalom.

Tüntetésekkel, civil megmozdulásokkal harcoltak Meggyes ellen, de nem volt senki, aki két valódi kérdést feltett volna, amelyek egyszerűen így hangzanak: hova lett a pénzünk? Hova lett a városunk?

Az utolsó három évben sem kaptunk semmire választ, csak dacos független zagyvaságot, egy tönkrement város vezetőjétől, aki a kormányellenesség szerepében díszelgett és a városért semmit sem tett.

Meggyes elődjei szimplán tehetségtelenek és kisstílűek voltak, ami utánuk történt, ahhoz képest nagyon pitik, az ő károkozásukba nem rokkant bele a város. A Meggyes-Tétényi közös műsor olyat hozott, amire józanul gondolkodó ember soha nem gondolhatott.

Változás kell, de nem csak a szavak szintjén, városunk nem bír ki több ilyen rossz választási döntést. Felelős vezetés kell és felelős ellenőrzés, hogy városunk újra visszakapja báját, szépségét!

 

Harvay Péter

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES