Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Meghiúsított esztergomi karitatív gyűjtés?
2014-02-27 12:27:01

Az Eszterlánc Polgári Társulás 2013. november első napjaiban megkezdte az egyeztetéseket egy esztergomi általános iskola igazgatójával. A társulás azzal a megkereséssel fordult az intézményvezetőhöz, hogy elvi támogatást kapjon egy folyamatosra tervezett karitatív gyűjtéshez.

E-mail-ek

Országos példákat követve az volt az elképzelésük, hogy aktivistáikkal szinte mindent gyűjteni kezdenének az iskolákban, amelyekre a jobb körülmények között élő gyerekeknek és családjuknak már nincs szükségük. Gyűjtötték volna a megunt játékokat, kinőtt ruhákat-cipőket, mindent amit tovább lehetett volna osztani a rosszabb helyzetben lévő családoknak, a nélkülözésben élőknek.

Az intézményvezető támogatta az Eszterlánc elképzeléseit, de felhívta a figyelmet arra, hogy amíg Nagy Gabriellától, az Esztergomi Tankerület Tankerületi Igazgatójától nincs hivatalos beleegyezés, ő egy személyben nem tehet semmit.

2013. november második hetétől a társulás munkatársai elkezdték keresni az igazgató asszonyt (elérhetőségek itt)  telefonon, és E-mail-ben. November 25-27 között naponta küldtük levelünk drótpostán. De, ahogy a megadott telefonszám csak kicsöngött vagy kisípolt, az E-mail-ekre sem érkezett válasz. 

Elérhetőségek

Hamarosan kitavaszodik, de megkereséseikre az eltelt három hónap alatt sem érkezett válasz.

A kormány segíteni akar a rászorultakon

Mindenhol azt halljuk, hogy a kormány segíteni akar a rászorulókon. Ezt azonban már egyre nehezebben hisszük el, tekintettel arra, hogy a Települési ügysegédek válaszra sem méltatnak bennünket. Fontos lenne az egyesületnek a válasz, hiszen a Tankerületi igazgató engedélye nélkül nem végezhető semmilyen tevékenység az oktatási intézményekben. Sem adománygyűjtés, sem iskolai vagy egyéb vásár. Előfordulnak oktatási intézményekben vásárok, de ezek - tisztelet a kivételnek - nem a gyerekek és nem az iskola érdekeit szolgálják, hanem azokat a kereskedőket, akik "bejutnak" az intézményekbe.

Felmerült bennük az a lehetőség is, hogy csak arról van szó, hogy a Tankerületi igazgató nem kapta meg a levelet és ezért nem is tudott válaszolni a Társulás kérésére, a telefont pedig azért nem hallják meg, mert le van némítva. 

Az Eszterlánc Polgári Társulás nem hagy fel a gyűjtés iránti szándékával. Keresni fogják az Igazgatóval a kapcsolatot, hogy minél előbb el tudják kezdeni a gyűjtést.

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES