Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Szexuális eltévelyedés? (pornófüggőség - BDSM)
2014-03-03 11:15:35

A pszichológus válaszol - pszichologuskereso.hu

Tisztelt Szakértő!

Nagyon hosszú leszek, remélem, ez nem gond.
37 éves nő vagyok, 18 éve ugyanabban a párkapcsolatban. Ő volt nekem az első és egyetlen.
A szexuális életünk eleinte teljesen rendben volt, de aztán (kb. 4-5 év után) az együttléteink száma csökkenni kezdett mígnem teljesen megszűnt, ellenben a párom rákapott a pornográf videókra. Előtte is nézett ilyeneket, de ez nem ment a kettőnk közötti szex rovására. Amikor ez tudatosult bennem, nagyon óvatosan próbáltam visszavezetni őt magamhoz, de nem jártam sikerrel. Azt mondta, hogy "Elmúlt a tűz, ez a régóta együtt élő pároknál természetes." Megérti, hogy ez zavar engem, és valahol igazam is van, de akiket ismer, mindenütt így van. Egy idő után már nem vonzódnak egymáshoz a párok úgy, mint az elején és a szenvedély szeretetté válik. De igyekszik jobban odafigyelni rám a jövőben. Ebből nem lett semmi, és amikor újra megpróbáltam kezdeményezni, sértetten elutasított, hogy ne stresszeljem ezzel, értsem meg, hogy nem kívánja és kész. Feltételezem, nem kell kifejtenem hosszan, hogyan érintett ez engem. Ha szervi baj lett volna, simán rábeszélem orvosra, de ez annál sokkal ingoványosabb talaj. Zavarodott voltam, de mivel szerettem, úgy döntöttem, elfogadom a helyzetet. A szexuális étvágyam pedig szépen lassan megkopott, önkielégítésre korlátozódott 25-26 éves korom óta. Meg kell jegyeznem, hogy ettől az egy területtől eltekintve gyakorlatilag mindenben teljes egyetértésben teltek az évek. A gyengédség is megmaradt, ölelést, testvéri puszikat mindig is adtunk egymásnak. Csendben tudomásul vettem, hogy ő is maszturbál, én is maszturbálok, nincs ez így rendben, de elfogadható.
Aztán nemrég borzalmasan féltékeny lettem, ugyanis szeptember óta rákapott arra, hogy nélkülem jár szórakozni, valamint közösségi oldalon hosszú-hosszú órákon át csetel egy nővel. Kb. két hónapja jöttem erre rá, kérdőre vontam, minek van velem, ha más kell neki. Volt sok beszélgetés (naná, hogy főleg én beszéltem), ami alatt annyit bevallott, hogy megcsókolta, mindketten részegek voltak, de utána megbeszélték, hogy ezt nem kellett volna, a nőnek férje, gyerekei vannak, neki barátnője (én). Azóta nem volt semmi, csak beszélgetnek. Velem képzeli el továbbra is az életét. Hatalmas érzelmi válságon mentem keresztül, de végül kitaláltam a "tutit". Ha a szexualitás újra rendbe jön köztünk, nem fogok azon aggódni, kinek a csókját-egyebét kívánja meg és talán ő is kevésbé csábul, ha otthon is megkapja a magáét. Még emlékeztem rá, milyen kényes ez a téma, mégis előadtam az elméletemet, hangsúly a saját hibáimon. Megkérdeztem, szerinte visszatalálhatunk-e egymáshoz úgy, mint rég. Nem tudja, felelte. Megpróbálhatjuk? - kérdeztem én. Próbáljuk meg - így ő. Így hát néhány hete újra közeledem hozzá. Úgy éreztem, túlzás lenne azt elvárnom, hogy ő kezdeményezzen, még annak is örültem, hogy nem küldött el élből a fenébe. Nem akarok ajtóstul rontani rá, és igazság szerint nekem is küzdelmes visszaszoknom az efféle tevékenységekre. De szeretem és szeretném megadni neki, amire vágyik, így örömmel teszem. Heti 2-3-sor közeledem hozzá úgy, hogy kézzel és szájjal kényeztetem, kielégítem. Szemlátomást jól is esett neki mindegyik alkalom, karomat, hátamat simogatta közben. Ha kérdeztem, mit szeretne, mi esik jól, mindig azt a választ kaptam, hogy minden, amit csinálok jó érzés neki. Az orális szexet régen is nagyon szerette, és úgy látszik, ez még mindig így van. 3 napja megtört a jég olyan szempontból, hogy már nemcsak elfogadta a közeledésemet, hanem hozzám is nyúlt. Csak előjátékszerűen ért hozzám a kezével, de azt nagyon jól. Hihetetlenül felizgatott. Nem volt orgazmusom, mivel a simogatás addig tartott, amíg ő el nem ment, de higgye el, ennyi év éhezés után ettől is a mennyekbe éreztem magam. Azt éreztem, hogy végre, talán van remény, hogy ha nem is az ifjúkori tűzhöz, de az egymás testi igényeinek szeretettel való kielégítéséhez eljuthatunk, ha türelmes vagyok.
Viszont tegnap teljesen véletlenül ráakadtam a videógyűjteményére. A legújabb videói bondage kategóriájúak. Hirtelen azt sem tudtam, mi az. Beléjük néztem, és sokkot kaptam. Gúzsba kötözött, betömött szájú és korbáccsal hurkásra vert nők... Jézusom. A fájlok dátumából látom, hogy kb. fél évvel ezelőttig olyan videókat nézett, mint általában a férfiak szoktak: hagyományos, orál, anál. Most pedig ezek... Azóta is vannak új letöltések, hogy újból "kezelésbe vettem".
Teljesen össze vagyok zavarodva és segítségre van szükségem. Nem tudom értékelni a helyzetet. Beteg? Én is beteg vagyok? Hogyan viszonyuljak ehhez az új érdeklődéshez? Nem gondolom, hogy a tudomásomra akarná ezt hozni, soha nem okozott nekem fájdalmat (nem is szeretném). Minek fogjam ezt fel? Perverziónak és meneküljek? Vagy gondoljak arra, hogy én is szoktam olyasmikről fantáziálni, amelyek a valóságban nem hoznának lázba? Jelent az valamit, hogy csak 5-6 hónapja kapott rá ezekre, de azóta csak ezek mennek? Segítségre van szüksége? Ha igen, tudok neki úgy segíteni, hogy ne kelljen konfrontálódnom? Nem akarom elmondani neki, hogy mit találtam, mert ha meglátja az arckifejezésemet... Ez engem taszít. Uramisten, nagyon is. De amit a valóságban teszek vele és amit ő legutóbb tett, az kedvemre van. Nagyon is. És szeretem őt.
Segítsen, kérem. Azt akarom hinni, hogy ez csak fantázia és a valóságban nem az a nő vonzó neki szexuálisan, akit nem szeret - vagyis akit gond nélkül összekötözne és vibrátorral kínozna vagy meg is ütne. Van bármi módja annak, hogy ezt úgy megtudjam, hogy továbbra is legyen esélye a kettőnk kapcsolatának normalizálódására? Van rá esély, hogy további önzetlen kéz-és szájszolgáltatással "visszatalál" a normális szex örömeihez? Vagy ha egyszer erre rákapott valaki, akkor nincs visszaút?
Minden tanácsot köszönök szépen!!!!!

A választ megírta, Dr. Bíró Eszter - Tanácsadó szakpszichológus

Kedves Kérdező, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon hogyan kell érteni az Önök kapcsolatában azt, hogy olyan sokáig nem volt Önök között szex. Vajon ez egy kapcsolati probléma, azaz valamilyen rejtett konfliktus, elutasítás, feszültség van Önök között, vagy valami másról van szó? A szex problémái gyakran tükröznek ugyanis kapcsolati problémákat. De persze nem feltétlenül. Hiszen az is lehet, hogy az egyik fél valamilyen problémája vezet a szex elhalványulásához. Akár az extrém kimerültség is elég lehet ehhez, mondjuk munkahelyi túlterheltség. Önöknél tényleg színesebb ennél a kép. Jó, hogy sikerül egymáshoz közeledni, ha ez mindkettejüknek jó, akkor ez egy jó út. Megértem Önt, hogy megrázta, amit talált. Én kicsit sajnálom, hogy megtalálta. Attól tartok, hogy a kettejük közötti bizalom kerülhetne veszélybe, ha kiderül, hogy belenézett az ő videogyűjteményébe, mert nagyon intim fantáziavilágba tekintett bele. Szerintem ha a párja viselkedésében semmi jele az agressziónak, sem szexuálisan, sem egyébként (ez így van? jól értem?) akkor nem kell menekülnie. De azért azt érdemes megfontolnia, hogy elfogadható-e a párja a videoival együtt. Azt persze nem tudjhatja, hogy ezek a videok mennyire tükrözik az ő fantáziavilágát, ezt bizony csak a párja tudná megmondani. Attól, hogy ezeket nála megtalálta, még nem biztos, hogy ez van a fantáziájában is, akár az is lehetne, hogy valaki mesélt neki ezekről, és kíváncsi lett, megnézte, milyenek ezek a filmek. Ön is látta, és Önnek sem tetszett... Sajnos ha nem akarja ezt a bizonytalanságot elviselni, mégis a párjával kellene beszélgetnie. A másik lehetőség, hogy belenyugszik a bizonytalanságba, és azzal foglalkozik, ami a valóságban (és nem a fantáziában) Önök között van. Ennek része lehet párterápia is, aminek nem a be nem vallhatóan megnézett videokról kellene szólnia, hanem kettejük kapcsolatának erősítéséről, szexuális gondjaik megoldásáról. Ahogy bizalmasabbak lesznek egymással megint, esély nyílhat rá, hogy a leveléből leírtakról is beszéljenek. Üdvözlettel: Biró Eszter

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES