Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
A francia Val Thorens a világ legjobb síterepe
2013-12-18 22:06:07

A francia Val Thorens kapta a világ legjobb síterepe díját Kitzbühelben, de a World Ski Awards gálán a legjobb sí szállásokat faház, butik hotel és szálloda kategóriában is díjazták.

Val Thorens
Fotó: Mark Kozhura / Flickr.com

A sísport legnagyobb elismerésének számító díjért húsz országból 188 sípálya versengett, amelyek közül számos turisztikai szakember és síközpontokat látogató vendég választotta ki a világ legjobb sídesztinációját és szálláshelyeit.

A Trois Vallées-ben fekvő Val Thorens sípályarendszer Európa legmagasabban fekvő sípályájának számít, talán ezért sem véletlen, hogy idén nemcsak a legjobb francia téli síterepnek választották, de több ország legendás síelő, téli üdülőhelyeit is megelőzte. Az eseményen a pályaszállásokat is díjazták, így aztán a világ legjobb sífaházának a kanadai Revelstoke hegység Bighorn övezetét választották, az osztrák Aurelio Lech nyerte a világ legjobb sí-boutique hotele díját (a boutique hotel kicsi, karakteres luxushotelt takar), és avilág legjobb síszállodájának a coloradói Ritz-Carlton Bachelor Gulch számít.

Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens

Val Thorens

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES