Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Budapesten zenél nyáron Dr. House
2014-03-21 08:32:51

Budapesten, a Papp László Arénában lép fel Hugh Laurie, a Dr. House szerepét játszó színész-énekes és bandája, a The Copper Bottom Band július 19-én.

Lassan már köztudott, hogy a Dr. House című sorozat sztárja, Hugh Laurie nem csak színésznek kíváló, de hatéves kora óta zongorázik és rendszeresen fellép zenészként is.

Legutóbbi albuma, a Didn't It Rain című lemez 2013 nyarán jelent meg és a blues egészen korai előadói, mint W.C. Handy vagy Jelly Roll Morton, illetve az újabbak közül Dr. John számai is szerepelnek rajta.

A színész-zenész nyáron Budapesten is ad egy koncertet bandájával, a The Copper Bottom Banddel a Papp László Sportarénában, július 19-én - olvasható a honlapján. Az Aréna eseményei között még nem szerepel a nyári fellépés.

A Warner Bros. Records 2011-ben adta ki a tévésztár Let Them Talk című első blues-lemezét. Az album több millió példányban kelt el, Laurie és az együttes pedig hat hónap alatt végigkoncertezte vele az Egyesült Államokat, Európát, Dél-Amerikát és Oroszországban is felléptek.

"Ha rajtam múlna, 160 szám lenne a lemezen, mert képtelen vagyok nemet mondani egyetlen számra is" - mondta Laurie az albumról Laurie, hozzátéve, hogy még rengeteg, sokak számára ismeretlen blues-számot akar bemutatni a világnak. Olyan is akad közöttük, ami a 20-as, 30-as évek óta nem jelent meg.

Laurie nyolc évadon át volt a főszereplője a Doktor House című tévésorozatnak, alakításáért 2006-ban és 2007-ben is elnyerte a Golden Globe-díjat.

 

hvg.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES