Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Elég a rezsicsökkentésből
2013-12-06 12:04:32

Lehet-e (csak) rezsicsökkentéssel választást nyerni?

Lehet. És akkor itt meg is állhatnánk.

De az igazi kérdés nem ez. Hanem, hogy érdemes-e?!

Rezsicsökkentéses promó

Szabad-e egy pártnak, hasznos-e hosszútávon, ha kvázi együgyünek nézi az embereket, választókat? Szabad-e egy másik párt szintjére süllyednie, mely néhány éve azzal kampányolt, hogy „több pénzt az embereknek”! És ezt nem szégyellte óriásplakátokon is hirdetni…

Érdemes-e rövid távú érdekek mentén feladni a jövőt, megutáltatni magukat az értelmiséggel? Megutáltatni magukat a jövő választóival? És jót tesz-e az ilyen kampány, az ilyen mentalitás a magyar politikai kultúrának?

Szerintem nem. És ez a válasz a fent feltett kérdések mindegyikére.

Van, aki azt mondja erre, hogy hülyének nézik a választókat. Én azért nem fogalmaznék ilyen erősen, nem mennék idáig, de ez akkor sincs rendben így. Én nem ezt várnám egy polgári, nemzeti, konzervatív kormánytól!

Kihasználják, hogy a magyarok nagy része szerény életkörülmények között vergődik, kihasználják, hogy az emberek, a családok a hónap végén már üres pénztárcával várják a hóelejét… Megtehetik, mert ezt mondja a politikai matematika, ezt mondják a tanácsadók, és mert rövid távon működik is. És mert azt gondolják, hogy a cél szentesíti az eszközt. De közben lejáratják magukat. Megalázzák magukat és végül azokat is, akik rájuk szavaztak.

Értem én, hogy fontos a cél, fontos távol tartami a hatalomtól azokat, akik az elmúlt évtizedekben újra és újra kirabolták ezt az országot, és megtaposták nemzeti jelképeinket. De ezt tényleg csak így lehet? Egy kicsit több büszkeséggel, több tartalommal, értelmesebben nem megy?!

Ezt nehezen tudom elhinni. Tényleg. Demagógia nélkül nem megy? A vége az lesz, hogy pont azok fognak majd győzni így, akiket mindenáron meg akarnak gátolni a győzelemben.

Még azt is el tudom viselni, hogy a saját pénzünkből reklámozzák nekünk, hogy kormányunk milyen sikeres. El tudom, mert két évtizede ez megy. Ezt tette az előző kormány is, és az az előtti. Persze attól még nincs rendben, de ez a politikai elit ezt szokta meg.

Most még abba sem szeretnék belemenni, hogy így kell-e rezsit csökkenteni. Hiszen többször leírtam már, hogy szerintem nem ezt a módszer, hanem az alternatív energiát kell alkalmazni. Mert a megújulóké a jövő…

És azoké a pártoké, amelyek partnernek tekintik, komolyan veszik a polgárokat. Legalábbis remélem.

 

konszolidalo.blog.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES