Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Lassan elfogy a hely az interneten
2013-12-04 09:17:40

A WhoApi nevű szolgáltatás rendszeresen végignézi a négybetűs doménneveket aaaa.com-tól zzzz.com-ig. A legutóbbi alkalommal kiderült, hogy mostanra beregisztrálták az összeset. A számokkal, kötőjelekkel és speciális karakterekkel nem foglalkoznak, csak az angol ABC 26 betűjével. Ez is elég sok: összesen 456 976 kombináció, és ugyanennyi domén. Ráadásul a két- és hárombetűs domének már rég elfogytak.

A négybetűs doméneket LLLL.com-nak is hívják a techzsargonban. Ez nem az llll.com nevet jelenti, hanem azt, hogy négy betűből (l mint letter, azaz betű) állnak. Az ilyen doméneket az alapján is csoportosítják, hogy hol állnak benne a magánhangzók és a mássalhangzók. 

A leghíresebb négybetűs domének például a nike.com, a sony.com és a ford.com. Keresettek azok is, ahol ugyanazt a magánhangzót ismételik: pl. bobo, gogo, zaza, stb. Egyszerű, rövid, könnyen megjegyezhető és kiejthető nevek. A legdrágábbak viszont a valódi jelentéssel bíró négybetűsek, például a cars (kocsik), boat (csónak), card (kártya).

 

index.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES