Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Ez nem vicc: változtasd meg a jelszavadat most azonnal!
2014-04-10 13:02:52

Tegnap nyilvánosságra került egy olyan biztonsági rés, amin keresztül könnyedén hozzájuthatnak a jelszavadhoz, ha használod ezeket a szolgáltatásokat. Hagyj abba minden mást, és változtass jelszót most!

A "heartbleed" vagyis vérző szív névre keresztelt biztonsági rés az elmúlt órákban hurrikánként söpört végig az interneten.

A technikai részletekről elég annyi, hogy az eddig teljesen biztonságosnak gondolt SSL kódolást használó szájtokat érinti a probléma, aminek a jelentőségét jól jelzi, hogy a szájtok közül jó néhányat egyszerűen leszedtek az internetről, amíg nem javították ki a hibát.

A Heartbleed biztonsági szivárgás gyakorlatilag az összes népszerű közösségi- és felhőszolgáltatást érintette Forrás: Heartbleed
A Heartbleed biztonsági szivárgás gyakorlatilag az összes népszerű közösségi- és felhőszolgáltatást érintette
Forrás: Heartbleed

Bár a lista még nem végleges, de a Mashable segítségével most mi is közzétesszük azokat az itthoni cégek körében is széles körben használt szolgáltatásokat, amiket megtalált a fenyegetés. A szakemberek azt javasolják, hogy amennyiben használod ezeket a szolgáltatásokat, akkor most azonnal változtasd meg a hozzájuk használt jelszavadat.

 

uzletresz.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2019 CIVILHETES