Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Így jön ki az összes fogkrém a tubusból
2014-03-21 10:51:33

Megvan az a helyzet, amikor már alig jön fogkrém a tubusból, pedig tudja, hogy ott van benne még legalább három-négy fogmosásnyi? Ön is csavargat, nyomkod, simít és szorít? Ennek most véget vethet egy új típusú csomagolás, amit Nicole Pannuzzo, az Arizonai Állami Egyetem végzőse tervezett.

Pannuzzo a Colgate hagyományos csomagolását alakította át úgy, hogy hatékonyabban lehessen kinyerni belőle a fogkrémet. Az origami ihletésű ötlet egy spirálba csavarodó végeredményben öltött testet, a találmány lényege pedig az, hogy a folyamatosan zsugorodó csomagolás úgy lesz egyre kisebb, ahogy fogy belőle a tartalom. Amikor kiürül, teljesen összelapul.

A kidolgozás nem volt egyszerű, mert nem volt elég megnézni, hogy hajtogatnának fogkrémes tubust a japánok. Megoldandó probléma volt például az, hogy maradjon stabil állóhelyzetben a tubus a benne lévő fogkrém mennyiségétől függetlenül.
A Colgate már felvette a kapcsolatot a tervezővel, hogy megbeszéljék a szerzett tapasztalatokat. „Azt mondták, hogy már vagy ezer éve tervezik az új csomagolást” – árulta el Pannuzzo a Wirednek.

 

index.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES