Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
A Google behúzta Oroszország új határait
2014-04-14 08:32:33

A Google Maps orosz verziója szerint a március 21-én Ukrajnától elcsatolt Krím-félsziget már Oroszországhoz tartozik, de a világ többi részéről nézve még nem - számolt be az Russia Today.com

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok nem fogadja el, hogy a félsziget Oroszország része, hanem megszállt területként tartják nyilván, a Google Maps meghúzta a határvonalat. Az orosz ITAR-TASZSZ hírügynökség pénteken számolt be örömteli hírben az új Google-határokról, de arról nem írtak, hogy más országokból ez nem így látszik.

Oroszország új határa
Fotó: Google

Magyarországról nézve csak szaggatott, fekete vonal választja el a félsziget Ukrajnától, Ukrajnából nézve pedig egy halványabb, szürkés szaggatott vonal, ami csak a tartományi határt jelölése. Orosz IP-címekről pedig egy egybefüggő fekete vonal jelzi, hogy ez országhatár.

A Google orosz képviselete azt nyilatkozta, hogy mindent megtesznek az objektivitás érdekében, de olyan országokban, ahol van helyi verziójuk, az ottani törvényket követik a határok és a helységnevek tekintetében.

A Yandex.ru, a legnagyobb orosz kereső már március 22-én, egy nappal a csatlakozás után úgy döntött, hogy térképszolgáltatása szerint a Krím Oroszország része lesz, míg az ukrán domainről bejelentkezők még mindig Ukrajna területeként láthatják.

 

index.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES