Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Őrült ez a kínai lány? Mit csinál a millió evőpálcikával? Aztán megnézed közelebbről, és őszintén elámulsz
2014-04-14 08:51:17

Jackie Chant rakta ki, mert most 60 éves a kínai világsztár, és imádja.

Vannak emberek, akik bizonyos becsípődések hatására fogpiszkálóból kirakják az Eiffel-tornyot, a Tadzs Mahalt vagy a USS Enterprise űrhajót a Star Trekből. A Red művésznéven alkotó Hong Yi festőnek tartja magát, de nem ecsetet használ. Soha ki nem találnád: most éppen ökobarát bambusz evőpálcikát. 

Red a youtube-on teszi közzé alkotásait, innen tudhatjuk, hogy korábban kosárlabdát is használt már alkotásai létrehozásához. Nemrég azonban egy nagyon híres ember portréját akarta elkészíteni, és ehhez kereste a tökéletes alapanyagot. Mivel a hongkongi lány építészmérnök is, ösztönösen jött az ötlet, hogy evőpálcikából rakja ki Jackie Chan portréját. Ehhez még tudni kell, hogy Jackie kreatív csapatából keresték meg Redet, alkosson valami szépet a mester közelgő hatvanadik születésnapja tiszteletére. 

Pálcika kép 1

Pálcika kép 2

Pálcika kép 3

Pálcika kép 4

Pálcika kép 5

Pálcika kép 6

Nem volt könnyű kiválasztani, milyen alapanyagot használjak Jackie portréjához – hangzik Red vallomása. – Világhírű színész, a harcművészetek utolérhetetlen bajnoka, környezetvédő és a világ egyik legismertebb arca! Végül az evőpálcikát választottam, mert ez tipikusan kínai eszköz, és Jackie használta is több filmjének harci jeleneteiben, például a Rettenthetetlen hiénában és a Karate Kidben. Mivel híres környezetvédő is, ökobarát, eldobható bambuszpálcikákat használtam, hogy megmutassam, a szemétre vetett tárgyak is hasznosíthatók, jelentőségteljes és szép dolgokat lehet belőlük csinálni. Ez az installáció tisztelgés Jackie Chan élete, művészete és kulturális jelentősége előtt.” 

Az alábbi videón megnézheted, Red hogyan függeszti fel az összekötözött pálcikákat az acélkeretre úgy, hogy végül megszülessen belőlük Jackie Chan porréja. Csodálkozni fogsz, és a szórakozás is garantált! 

 

kiskegyed.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES