Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Szerdától drágul a benzin
2014-04-14 15:18:14

Szerdától bruttó 3 forinttal emeli a MOL a benzin nagykereskedelmi listaárát, míg a gázolaj ára nem változik - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 394,6, a gázolajét pedig bruttó 398,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek. 

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzinár-emelkedés és stagnáló gázolajár) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 415-416 forintos, a gázolajat pedig 420-421 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzinár-emelkedés és stagnáló gázolajár) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 415-416 forintos, a gázolajat pedig 420-421 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (3 Ft-os benzinár-emelkedés és stagnáló gázolajár) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 415-416 forintos, a gázolajat pedig 420-421 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd. 

Az üzemanyagok bruttó kiskereskedelmi átlagára

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin és a gázolaj literjét is 5 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami egyaránt 1,2%-os emelkedésnek felel meg.

A benzinár emelkedésének az oka, hogy a finomított termék dolláros árának emelkedését az erősödő forint csak részben tudta ellensúlyozni, míg a gázolaj esetében a dolláros jegyzésár emelkedését az erősödő forint teljesen semlegesítette. 

Világpiac

A gázolaj ára

 

portfolio.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES