Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Mától másképp osztják az EU-s pénzt
2014-04-15 08:04:23

Április 15-ével a Miniszterelnökségbe és a kijelölt minisztériumokba integrálják az európai uniós és nemzeti támogatások eddigi közreműködő szervezeteit, ezzel lezárul a fejlesztéspolitikai intézményrendszer tavaly augusztusban megkezdett átalakítása és bezár a MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt – írja az MTI.

Uniós támogatás

A MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. által az Államreform Operatív Programban és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Programban ellátott közreműködő szervezeti feladatot a Miniszterelnökség veszi át. A nem európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódóan végzett feladatot, a nem az európai uniós fejlesztési források felhasználásához kapcsolódó fejlesztéspolitikáért felelősminiszter által vezetett minisztérium végzi a továbbiakban.

A kormányrendelet szerint a KIKSZ Közlekedésfejlesztési Zrt. által ellátott feladatot a közlekedésért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. által ellátott feladatot az energiapolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium, az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. által ellátott feladatot a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszter által vezetett minisztérium látja el április 15-től.
A Miniszterelnökség szerint az átalakítás hozzájárul a felelősségi körök egyszerűsítéséhez, egy operatív programhoz egy végrehajtó szervezet tartozik majd.

 

index.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES