Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Pénteken megint drágább lesz a benzin
2014-04-16 15:30:49

Péntektől bruttó 2 forinttal emeli a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 396,6, a gázolajét pedig bruttó 400,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Benzinkút

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (2 Ft-os benzin- és gázolajár emelkedés) szembesülnek majd pénteken az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 417-418 forintos, a gázolajat pedig 422-423 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.

Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin és a gázolaj literjét is 13 forinttal drágábban vásárolhatjuk meg, ami egyaránt 3,2 százalékos emelkedésnek felel meg.

A benzinár emelkedésének az oka egyrészt, hogy az orosz-ukrán feszültség miatt a finomított termék dolláros ára emelkedett, másrészt a forint is gyengült a dollárral szemben. A gázolaj drágulásában pedig hasonlóan a benzinhez egyaránt szerepet játszott a dolláros jegyzésár emelkedése illetve a gyengülő forint.

 

index.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES