Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Újabb információk derültek ki Kerényi készülő lapjáról
2014-04-17 11:13:46

Úgy tűnik, májusban valóban elindul a Magyar Krónika, melynek egyik szerzője Orbán Viktor lesz – írja a VS.hu. A portál szerint végül nem a Polgári Magyarországért Alapítvány adja ki a lapot, de 30 millió forintot így is beletesznek.

Kerényi Imre

A VS.hu információi szerint 99 százalék, hogy elindul májusban a Kerényi Imre által gründolt Magyar Krónika. A részletekről csütörtökön döntenek.

A portál szerint, bár Kerényi Imre ezt szerette volna, végül nem a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány adja ki a lapot.

Az alapítvány főigazgatója, Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő a VS.hu-nak azt mondta, az alapítvány kuratóriuma a kért összegnek csak egy részét, 30 millió forintot ítélt meg számukra. A kuratórium elnöke Balog Zoltán miniszter, tagjai pedig Kövér László házelnök és Borbély Györgyné.

A pénzt nem utalják automatikusan, hiszen még nem is szerződtek. A pénz felhasználásáról költségvetési tervet is be kell nyújtani, az összeg felhasználását pedig ellenőrzik.

Az továbbra sem ismert, ki adja ki a lapot.

Januárban a Cink számolt be róla először, hogy Magyar Krónika névvel fideszes folyóirat indul májusban. Akkor az is kiderült, hogy a lapnak nem csak első szerkesztőségi értekezletét tartja Orbán Viktor, de a kormányfő írni is fog bele.

Az alakuló ülésen azonban Orbán leszúrta Kerényit, mert nagyon szerencsétlenül volt megfogalmazva a szerzőket meghívó levél.

 

hvg.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES