Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Dorog szégyenfoltja
2014-04-17 15:57:51

Dorogon a járhatatlan Polgármesteri Hivatal utcája, a vele párhuzamos Orgona utca és a kettőt összekötő Erőmű utca mellett az utánuk következő Nefelejcs utca is járhatatlanná vált a napokban. Igazi szégyenfoltja lett Dorognak a központi részen elhelyezkedő Erőmű lakótelep és környéke. 

Dorog szégyenfoltja

A Nefelejcs utcában hétfőn útfelújításba kezdtek, felmarták az aszfaltot, de nem jelezték táblával.  Az utca egyirányú, ezért elkerülni sem lehet ezt a szakaszt. Aszfalt és figyelmeztető táblák híján marad az autó töréstesztje, a terepjárósok meg sem érzik, viszont az alacsonyabb fekvésű autók akár fenn is akadhatnak a mély kátyúkon.

Útfelújítás
Hétfőn megkezdték az útfelújítást, felmarták az aszfaltot, de nem táblázták ki

Egy régebbi úthiba
Ez a hiba ugyanabban az utcában van, 15 éve nem volt hozzányúlva

 

Az említett legrosszabb utcák között található a 4-ÉPV Útépítő Kft. egyik telephelye, ahol gépeiket tárolják. A borzasztó utcákat nem hogy javítják, hanem tovább rontják a hatalmas markolókkal és tehergépkocsikkal, melyekkel naponta akár százszor is megfordulnak. A már szinte földig tiport Erőmű utca végében, a közterületen pedig a más útmunkákból elbontott törmelékét tárolja az útépítő cég, a képen látható módon. További hiba az egészben az, hogy ezt a Dorogi Erőmű vészkijáratánál teszik, ahol egy esetleges tűz keletkezése során a tűzoltóautó be sem tud menni az adott területre.

Évek óta vita folyik a hivatalban ezen utcák felújításáról. Az Önkormányzat mutogat az Erőműre, az Erőmű pedig az Önkormányzatra, mivel egyes információk szerint az Önkormányzat azért nem újítja fel az Erőmű utcát teljes egészében, mert az a Dorogi Erőmű tulajdona. De ha így is van, akkor a többi utcával mi van? Minden más utcát fel lehet újítani Dorogon, csak ezeket az utcákat nem? Ki a felelős ezért és évek óta miért nem történik semmi? Talán az ottani helyi képviselő, Bokros László aki a köztisztviselői fizetéséből csak ünnepi üdvözlőlapokat tud küldeni és nem tesz semmit az ügy érdekében, vagy a hivatal lobbizik valami miatt? Az említett helyen egy „szappangyár” is található, ahova naponta érkeznek nagy kamionok, amik szintén tovább rontják az út minőségét.

Az említett eseteknek ki a felelőse, mikor oldódik meg az úttal kapcsolatos probléma? A 4-ÉPV hibás, aki a hatalmas útépítő gépeivel az utat tönkreteszi, vagy a hivatal, aki nem helyez ki gépjárműsúly korlátozó táblát?

 

L.D.

 

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES