Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Nem leli a maláj Boeing nyomát a robot-tengeralattjáró
2014-04-18 15:36:35

Lassan az ausztrál hatóságok is feladják a reményt, hogy a március 8-án, 239 emberrel a fedélzetén eltűnt malajziai utasszállító nyomára bukkannak. Utolsó próbálkozásként a Bluefin-21 robot-tengeralattjárót küldték az Indiai-óceán mélyére, abban a térségben, ahol a fekete dobozokéhoz hasonló elektronikus jeleket észlelték. Pénteken már negyedszer merült le a távirányítású torpedó, de szonárjai eddig semmiféle érdemlegeset nem tártak fel. A Bluefin-21 110 négyzetkilométernyi területet vizsgált át.

A robot-tengeralattjáró, ami a maláj gépet keresi

Angus Houston ausztrál légimarsall, aki a nemzetközi kutatóakciót vezeti, hétfőn azt jelezte, hogy a hét végéig tart a felszíni keresés a Boeing 777-es roncsai után. Pénteken mindenesetre még 11 repülő és 12 hajó pásztázta a vizeket az ausztráliai Perth-től mintegy kétezer kilométernyire, noha alig van esély, hogy több mint egy hónap elteltével lebegő tárgyakat találjanak.

Tony Abbott ausztrál kormányfő szerdai nyilatkozatában szintén utalt arra, hogy hét végén leállítják a kutatást és áttekintik a helyzetet. A malajziai illetékesek azonban a hozzátartozóknak azt ígérik, ha átmenetileg szüneteltetik is a keresést, végleg nem adják fel roncsok utáni kutatást.

 

nepszava.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES