Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Lesz-e strand a Duna-part egyik legértékesebb telkén?
2014-04-22 09:40:23

Évtizedek óta motorcsónakosok használják azt az önkormányzati telket, melyet nagymarosi civilek most visszavennének, hogy visszaállítsák az eredeti funkciót. Száz évvel ezelőtt ugyanis épp a visegrádi fellegvárral szembe jártak le a helyiek strandolni a Dunára. A Kerekegylet Egyesület sikeres aláírásgyűjtését követően az ügy húsvét után kerül a nagymarosi képviselő-testület elé. A vízió szép, a helyi érdekek viszont szövevényesek.

Nagymaros

Mogyi, Sellő, Emma és még legalább két tucat motorcsónak egymás mellett sorakozva várja, hogy a szezon beinduljon, s vízre kerüljön. Nagymaroson járunk, ahol helyi civilek azon ügyködnek, hogy a jelenleg a Motorcsónak Sportegyesület (SE) által elfoglalt, nagyjából 500 négyzetméteres Duna-parti területet visszaadják eredeti funkciójának.

Ezen a helyen száz évvel ezelőtt ugyanis még strand volt. A helyi civilekből álló Kerekegylet Közhasznú Egyesület, amely korábban életre hívta a helyi termelői piacot, és kicsinosította a Hunyadi sétány part menti részét is (öltözőkabint, hintákat, padokat állítottak fel az ideiglenes strandon), most azt szeretné, hogy ott létesüljön állandó fürdőhely, ahová akkoriban a helyiek lejártak úszni, napozni, pancsolni.

 

hvg.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES