Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Az MSZP adósságának margójára
2014-04-22 11:42:06

A választási vereség tény! A következtetéseket muszáj levonni, viszont kapkodásra és átgondolatlan lépésekre nincs szükség.

zakó

Az tény, hogy a nyolc évi kormányzás után hatalmas adósággal érkezett az MSZP az ellenzéki létbe. Konkrétan 2,3 milliárd forinttal, kiéhezett és vagyon nélküli értelmiséggel, média felületek nélkül. Az okok végtelen egyszerűek, az MSZP nem épített rendszereket, a klientúrája kisszerű, csak magára gondoló, pillanatnyi anyagi érdekére és rövidtávú politikai érdekérvényesítésre koncentráló, masszából áll össze.

Azok, akik rendszerben gondolkodtak és gondolkodnak, szinte minden esetben szélre kerülnek, mert a kisstílű, azonnali érdekérvényesítők politikai zsarolópotenciáljának kiiktatása fontosabb, mint a holnap vagy holnapután működésbe lépő rendszerek várható profitja. Iszonyú az a nyomás ami a rendszeren van, hiszen a régiek, akiknek jelentős része elkopott vagy lejáratódott, nem képes elengedni a "madzagot". Ma már odáig elmennek, hogy képtelenek húzni, ezért neki állnak tolni, feltűntetve ezt megújulásnak.

Még mielőtt bárki is azt gondolná, hogy a régiek egyben öregeket jelentene, nagyon tévednek, hiszen maga Zuhslag mutatta meg, hogy a bűn és tehetségtelenség nem köthető korhoz. Azonak a szereplőknek egy része, akik az MSZP ifjúsági rendszerein kerültek be, sokszor öregebb gondolkodásúak, mint a lelkes valamikori pártalapítók.

A kampányban láthatóan sokan csődöt mondtak, ilyen volt például Lukács Zoltán, aki, amikor kommunikációs igazgató lett, szinte eltűnt a médiatérből és pártjánál rosszabbul szerepelve kapott minősítést a választóktól. Boldvai sem értette meg, hogy Salgótarján nem kér az 1000m2-es lakóingatlanából és a múltjából.

Szekeres Imre láthatóan annyit ért az egészből, ami történt vele, hogy neki kell megújítania a pártot, miközben nem számol azzal, hogy az egyik legelutasítottabb közszereplője lehet a magyar közéletnek. Elfelejti azt, hogy Ő volt az, aki politikailag vezényelte a privatizációt, aki felelős vezetője volt a pártnak és aki képes lehetett volna arra, hogy rendszerek alapjait lerakja.

Feltűnik az égen a Braun féle csillag, aki akkora zakót kap Monoron, hogy egy utca beleférne, majd megjelenik, mint a megújulás vezére.

Tisztelt elvtársak! A pénztelenség alázatot kíván, főleg azoktól, akik ezt előidézték! Ide értve Gyurcsány Ferencet, aki kilakoltatta a pártot a Köztársaság térről és belehajtotta egy székház vásárlásba és építésbe. Egyetlen szempontot figyelembe véve, hogy az előtt ne legyen olyan tér ahol tüntetni lehet, vele együtt Gál J. Zoltán is, aki az egésznek az ötletgazdája volt.

Mesterházy balfácán volt, mert nem tárta a nyilvánosság elé a kialakult helyzetet, hanem hite által vezérelve túl lépett ezen és a választás megnyerésében bízva menetelt előre. A hiány igazából 2007 és 2010 között keletkezett, azóta fegyelmezett gazdálkodás folyik. A hiány nem növekedett, csak a politikai deficit, aminek pótlása nehezebb lesz, mint a pénzé!

A vezetés meg kapja össze magát, mert nagyon nem érdekes, hogy melyik érdemtelen szereplő mit akar! A lényeg az 1 250 000 szavazó megnyugtatása és újra csatába hívása, valamint a új szavazók megszólítása. Aki nem ezt akarja, az húzzon el Szili Katalin pártjába!

 

Név a szerkesztőségben.

2014-04-22 10:38:02
© Minden jog fenntartva! 2011-2023 CIVILHETES