Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Így csalnak az önkormányzati lakásokkal
2014-04-24 09:12:58

Intézményesített formában zajlik az önkormányzati lakások bérleti jogának törvénytelen értékesítése az interneten. A kínálók formálisan ingatlancserét ajánlanak, de valójában készpénzt kérnek, s kihasználják a törvény adta kiskapukat - írja a Magyar Nemzet.

Panelház

A lap szerint számtalan lakáshirdetés ajánlja önkormányzati lakások bérleti jogát az interneten. A jogokat több millió forintért árulják magánszemélyek és ingatlanirodák egyaránt. A hirdetések többsége csereügylet mögé próbálja bújtatni, hogy készpénzt kérnek a bérlés lehetőségéért, de akadnak olyan hirdetések is, amelyek közlik a vételárat. Pedig a bérleti jog értékesítése törvénytelen.

A Magyar Nemzet jogászai szerint az önkormányzati lakások bérbeadását a lakástörvény szabályozza, amely lakáscserét ugyan engedélyez az önkormányzati lakások esetében, azonban csak akkor, ha már ingatlannal rendelkezik a cserepartner. Arra viszont nincs lehetőség a törvény szerint, hogy a bérleti jogot bárki értékesítse, ugyanis az személyhez kötött. Ezt a jogot pedig a legtöbbször szociális alapon biztosítják az önkormányzatok - írja a lap.

 

privatbankar.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2022 CIVILHETES