Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Világrekord épül a Bazilika előtt
2014-04-24 10:25:21

Idén Magyarországon rendezik meg a 46. Lego Toronyépítést. Guinness-rekord magasságú, 36 méteres tornyot építenek a Szent István Bazilikánál május végén.

A Szent István Bazilika legóból

Hivatalos dán Lego építőmesterek segítik majd a magyar általános iskolás gyermekeket a munkálatokban, illetve a Bazilikához érkező látogatók is beszállhatnak az öt napos építkezésbe. A torony várhatóan vasárnap délután 13 és 14 óra között éri el a legmagasabb pontját, amely megközelíti majd a 36 métert. Ezt követően egész nap bárki megcsodálhatja, vagy akár fotózkodhat is az elkészült rekordméretű építménnyel.

A május 21-én kezdődő Guinness rekord toronyépítés mellett további számos ingyenes programmal találkozhatnak a Bazilikához látogatók, mint például Lego mester építőakadémia, Lego videojáték kipróbálása és családi mozaiképítés, továbbá autóépítő verseny és mozaiképítés, Lego Chima verseny, Ninjago ninjaképző akadémia, de szabadon játszhatnak a gyerekek Lego Star Wars vagy Lego Friends játékasztalokon is. A legkisebbeket pedig Lego Duplo építőmedence várja majd.

A hétvégi programokat többek között olyan sztárfellépők produkciói színesítik majd, mint Fluor Tomi, Farkasházi Réka, a Buborék Együttes és az Animal Cannibals.

 

kulturpart.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2022 CIVILHETES