Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Tizennégy köztéri kamera került Dorogra
2014-04-24 11:10:05

A lakosság biztonságérzetének növelése és a bűncselekmények megelőzése érdekében Dorog önkormányzata közterületi, térfigyelő kamerarendszert telepíttetett.

A korszerű berendezések – szám szerint tizennégy – éjjel-nappal pásztázzák a várost, az így rögzített képek hetvenkét óra elteltéig visszakereshetők.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Szenczi Gyula, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának vezetője elmondta: az eszközök működéséről tájékoztató táblák informálják majd a településre érkezőket. A mintegy tizenkétmillió forintos beruházás mindenekelőtt a közterület általános rendjének biztosítását, valamint a közvagyon megóvását szolgálja, a megelőzésben, „elrettentésben” egyaránt fontos szerepet játszik.

Az április 25-én üzembe helyezendő, széles látószögű kamerák a polgármesteri hivatal, a Mária tér, a Hősök tere, a Mária utca és a Bécsi út sarka, a Gorkij utca és a Bécsi út találkozása, a Köztársaság út–Iskola utca kereszteződése, az Otthon tér, az Eötvös-iskola, a Jubileum tér–Bányász körönd kereszteződése, az Esztergomi út–Diófa utca sarka, valamint a Hegyalja út–Bécsi úti találkozása környékén „teljesítenek szolgálatot”.

 

kemma.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2022 CIVILHETES