Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Kényelmesen a Nyugatiból? Na, arra még várhatsz
2013-12-04 08:46:52

Áradnak a levelek szerkesztőségünkbe. Olvasóink köszönik a kitűnő ajánlatot. Csakhogy van egy kis bibi.

MÁV Desiro
Ez a vonat sem Esztergomba megy

Néhány napja egy kis kedvcsinálót írtam, meg is jelent magazinunkban. „Jártál már Esztergomban, a Babits Emlékházban? Biztosan el akarsz menni még egyszer. Nem láttad még? Nagyszerű kirándulás” – incselkedtem olvasóinkkal, a cikk végén azért elárulva, hogy tavaszig szezonon kívüli időszak van, és az emlékház sajna zárva tart.

Ezzel a kis játékkal nem is lett volna baj, csakhogy ezt is írtam a cikkecskében: „Esztergomba zajmentes, modern szerelvények járnak Pestről, a Nyugatiból. Egészen európainak érzed magad.”

Arra gondoltam, hogy ha a Babits Emlékház momentán nem is látogatható, van elég látnivaló abban a szép városban,tehát irány a Nyugati.

Még egy év kényszerbuszozás...

Ez csapta ki a biztosítékot olvasóinknál, akik jobban ismerik a jelenlegi helyzetet, mint én. A vasútvonal helyett ugyanis mostanában pótlóbuszokkal bumliznak Esztergom irányából a fővárosba és vissza - azok, akiknek ez a sorsuk.

Végül, felhívták a figyelmemet egy nem is olyan régen megjelent hírre, amelyből a Budapest és Esztergom között ingázók szomorúan megtudhatták: nem is remélhetik, hogy gyorsan újraindulnak az emlékeimben élő kényelmes, zajmentes Flirt szerelvények. („Még egy év kényszerbuszozás”) Az a vasútvonal felújítás miatt zárva, az építő cégek felkészültek a munkák folytatására, az alapanyag megvan, a sínek elkészuültek, csakhogy az új nyomvonalon a területek kisajátítása nem ment elég gyorsan.

Oppardon, minderről  tehát ezúton értesítem  az érdeklődőket.  Ha mostanában készülsz  esztergomi kirándulásra, válaszd a 10-es utat Pilisvörösvár-Piliscsaba irányában, vagy a festői országutat Visegrádon át, végig a Dunakanyarban.

Ígérem, szólunk, ha újraindul a vasúti közlekedés.

udapest-Esztergom között pótlóbuszok közlekednek - hirdeti a tábla a Nyugatiban
Budapest-Esztergom között pótlóbuszok közlekednek - hirdeti a tábla a Nyugatiban

 

morning.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES