Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Kiemelt járműipari központ lett Tatabánya és Esztergom térsége pedig nem gyárt többet a Suzuki
2014-04-02 07:41:29

A korábban jelzett érdemi növekedés helyett gyakorlatilag termelésének stagnálásával számol az idén a Magyar Suzuki Zrt. Ennek kapcsán a Napi.hu annak járt utána, hogy ez miként érintheti a hazai ipari termelés, illetve az ipar motorjának számító autószektor 2014-es összteljesítményét.

 
Jelentősen csökkentette idei termelési terveit a Magyar Suzuki Zrt. - írja a Napi.hu. Hiszasi Takeucsi vezérigazgató szerint a tavalyi 161 ezer után - az aktuális megrendelésállomány alapján - 162 ezer autó készülhet Esztergomban. Ez ahhoz képest meglepetés, hogy tavaly még 170-175 ezer volt a terv, idén pedig Urbán László vezérigazgató-helyettes 200 ezres darabszámról beszélt.

A keddi Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározatban a kabinet felhívja a nemzetgazdasági minisztert, a nemzeti fejlesztési minisztert és az emberi erőforrások miniszterét, hogy szakpolitikai hatáskörükben eljárva, prioritásként kezelve lássák el Tatabánya megyei jogú város, valamint Esztergom város térségében a gépipar és elektronikai ipar fejlesztéséhez kapcsolódó intézkedéseket.  

A nemzetgazdasági és a nemzeti fejlesztési miniszternek emellett a következő, 2014-2020-as európai uniós programozási időszak tervezésekor - a járműipar stratégiai jelentőségének érdekében -, biztosítaniuk kell a Tatabánya-Esztergom kiemelt járműipari központ fejlődéséhez szükséges feltételek koherens illeszkedését a fejlesztéspolitikába - olvasható a határozatban.

 

kemma.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES