Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Királyvárosi agenda, Újra szól a balalajka! - olvasói levél
2014-03-20 11:11:21

Kampánytavaszon sokan ébrednek hosszú többéves medveálmukból, hogy most aztán meg kell forgatniuk a világot, de főleg bankjukban a számlálókereket!

Kampánytavasz

Ennek köszönhetően, ilyenkor megnövekszik az egy négyzetméterre eső magyar messiások száma!

A viharvert szent királyváros Esztergom, egy emberöltőnyi demokrácia után úgy fest mintha tegnap vonultak volna ki a kozák hadosztályok, bár sokan a Csernobil menti Pripjatyot vizionálják.

A baj egyértelmű: megváltója már sok mindenki akart lenni de gazdája szinte senki!

Az első polgármestert igaz hogy puccsal de szabályszerűen kiseprűzték a megszentelt történelmi falak közül, míg a második mentális státuszával nyomta rá bélyegét a történésekre, magyarán egy dúvad volt.

A jelenlegit igazi fesztivál fogadta ami nem volt idegen tőle, de hamar bevallotta tetteivel, hogy csak rövid távú küldetése van:döntse be az önkormányzatot és segítsen fillérekért bizonyos támogatóknak elpotyázni a város (maradék) vagyonát!

Ez a terv túl korai volt és túl mohó, erre nőies bosszúból bemondta a terített bettlit ráborította a fejlesztésre váró városra a  csődöt! a sír torkába tolták Esztergomot!

Azóta tart a permanens haldoklás!

A központi hatalom is óvatos volt a második polgármester bizarr figurája és az  egyház ellentmondásos szerepe miatt csak finomhangolásokra szorítkozhatott ez viszont a hívek szemében gyáva habozásnak tűnt

Nyersen a hívek tömegei (nagyrészt) jobboldali volt míg a püspöki kar élén a bíborossal tagadhatatlanul szimpatizált a liberális hatalmi erőkkel (a hagyományos baloldal-fóbiát persze gondosan karbantartották)!

Személyi megoldásként került ide egy fiatalos állam titkár. aki átrajzolta a politikai térképet.

Saját híveire cserélte a régi garnitúrát ami rögtön Eris almájának bizonyult mert azonnal törésvonalakat szántott a kormánypárti oldalra!

Háromszögletű alakzatok formálódtak mindkét oldalon:nevezzük a háromszögű zeneszerszám után „Balalajka-szövetségnek”!

A polgármester asszony mellett ott a hívek, a jobbik  és a liberálisok. Bárki tiltakozik ez várható a választásokra (október).

Míg az államtitkár mellett (a nem túl beágyazott) saját garnitúrája, az „új sértettek” csapata (akik meggyesiták, majd tétényisták majd valamisták lettek és látják hogy a Völner úrnál nekik „lóvé nyista”! Ehhez jönnek a rendíthetetlen polgári körösök) akik orrolnak az árulóvá lett „dühöngőre”!

Erről írta De Gaulle: civakodás az ellenfél táborában!

A baloldalon is érezték az újjászületés igényét és a városban csak „ifjúszocialistának”nevezett csapatuk megkezdte (hallván a napok szavát) egy új szolidaritási paradigma kiépítését!

Azt mindenki érzi, hogy csak a szolidaritás ereje támaszthatja fel a tetszhalálban zsibbadó szent királyvárost!

Néhány helyi farizeus, akik vastagon benne voltak a csődgazdálkodásban etikai kódex megnyitásával próbálja egyrészt eltakarni fekélyes jelemét és múltját másrészt erkölcsi tőkét kovácsolna fürgeségéből!

A várost furcsa beszédek járják recsegve  roppanva megrogyó vasúti műtárgyakról,

Korrupt (beszerzésekről) magyarán nem originált hanem bontott (elöregedett)anyagokat építettek a csillagászati költségekkel körbebástyázott vasúti felújításokba! Valami van, de ez még nem az igazi, egy kicsit bekormolta, de nem reccsentette meg az államtitkár renoméját!

A felfrissült ifjúszociknak esélyük van hogy beleszóljanak a város jövőjébe, esélyeiket a ellenfelek civakodása növeli bár innen inkább egy kemény alpolgármesterség és egy izmos frakció tűnik esélyesnek!

A jelenlegi városvezetőt mindenki leírta de ne feledjük ő a média bozótharcosa, igaz hogy terméketlen és nemtörődöm polgármester, de pont az adja erejét hogy nem független hanem a még mindig éhes mögöttesek, illetve a pesti és dorogi pénzeszsákok támogatják a zsákmány reményében! Szóval a sarokba szorított patkány halálos marása mindenkit óvatosságra int!

Holnap itta tavasz, de idén a szépasszonyok mellett a politikába is szerelmesek leszünk!

 

Név és cím a szerkesztőségben

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES