Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Lájkok, pártok, politikusok IV.
2014-04-01 11:20:06

Áttekintettük, hogy miként állnak esztergomi politikusaink, pártjaink és a helyi médiumok facebookos felületei Esztergomban. Persze a közösségi média és a valóság nem mindig fedi egymást, trendek – nem pillanatnyi helyzetek – alapján azért sok mindenre lehet majd következtetni. Sorozatunkban minden hónap elején áttekintjük, miként állnak a helyi szereplők a közösségi térben. Negyedik részünk következik.

Elsőként nézzük a politikusokat. ebben a hónapban nem tűntek fel a közösségi térben új politikusok, előző összefoglalónkhoz képest. Továbbra is dr. Vadai Ágnes vezet, a négy szereplő közül ő rendelkezik a lájkok több mint háromnegyedével. Az előző hónaphoz képest húszezerrel növelte kedvelései számát, átlépve ezzel a 45 ezres határt. Gál Tamás mszps polgármester-jelölt lehagyta dr. Völner Pál államtitkárt, 200 lájkkal vezet a fideszes politikus előtt, 3367 kedveléssel. Tétényi Éva 29 új lájkot kapott az elmúlt hónapban. 

A helyi szervezeteknél továbbra is vegyes a kép. Itt a jelentős eszközökkel megtámogatott Szövetség Esztergomért jobboldali formáció vezet, 1266 kedveléssel. Ha az egyes szervezeteket nézzük ott az MSZP az úr-780 lájk-, viszont a helyi Fidesz hirdetési kampányának köszönhetően 576 kedvelőnél tart, majdnem megduplázva eddigi számukat. 

A médiumokat tekintve továbbra is a Civilhetes vezet a négy helyi szereplő közül, 5731 kedveléssel. Egymagának több lájkja van, mint a másik három szereplőnek együttvéve. A Szeretgom 40 új kedvelőt gyűjtött, még az InfoEsztergom pár lájkkal gyarapodott csak. A Hídlap új tulajdonosa láthatóan új lendületet adott a lap közösségi oldalának, hiszen a hónap alatt újabb 500 új követőt szereztek, így 1293 követőnél járnak. A Civilhetes 350 új rajongóval lett gazdagabb.

 

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES