Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Léket kapott a debreceni stadion
2014-03-31 09:20:57

Senki nem akarja üzemeltetni a most felhúzott debreceni stadiont- hívja fel a figyelmet a cink.hu. A blog egyik olvasója szúrta ki a közbeszerzési internetes portálon, hogy egyetlen ajánlat sem érkezett, így eredménytelenül zárult az a közbeszerzési eljárás, amivel üzemeltetőt kerestek a Nagyerdei stadionnak.

A debreceni stadion

Az Orbán-kormány egyenként több tízmilliárdos stadionépítési programjában a debreceni aréna készült el elsőként. A pályázati kiírásban magánvállalkozást kerestek volna, amelyik piaci alapon működteti a stadiont. Itt maga a debreceni fociklub is csak egy bérlő, aki csak az év napjainak 70 százalékán használhatja a létesítményt - írja a cink.hu.

A kiírásból az is kiderül, hogy a stadion építése igazából nem fejeződött be, hiszen az üzemeltetővel építtetették volna fel 300 millió forint értékben a stadion el nem készült vendéglátóegységét, több irodát, egy boltot és egy sportmúzeumot. A reménybeli vállalkozónak minden évben úgynevezett "éves üzemeltetési díjat" kellett volna fizetnie, és ennek az összes 60 százalékkal esett volna latba a pályázatok kiértékelésénél. Ha lettek volna pályázatok.

 

klubradio.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES