Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Meghosszabbították az Windows XP támogatását
2014-04-15 11:45:06

A Gemius készített egy infografikát, amiben megmutatja, hogy mely országokban mekkora a Windows termékek használati aránya. Ebből kiderült, hogy a technikailag fejletlenebb országokban nagy az XP-t használók száma, így a szupport leállítását  egy évvel elcsúsztatták.

A Windows XP használói Európában

Azt már többször megírtuk, hogy a Microsoft leállítja a Windows XP támogatását, ami azt jelenti, hogy megszűnik a szupport, az XP nem kap ezentúl havi frissítéseket, így az esetlegesen feltárt biztonsági réseket rosszindulatú hackerek vagy vírusok ki tudják használni. 

A Gemius megnézte, hogy jelenleg mely országok használják a legnagyobb arányban az XP-t. Kiderült, hogy Bosznia Hercegovinában az online forgalom 38 százaléka érkezik ezzel a rendszerrel ellátott PC-kről, Bulgáriában ez 33 százalék, Fehéroroszországban pedig 29. Ez után jövünk mi, Magyarországon az XP elterjedtsége 28%, ami elég magas a régióban. Érdekes adat, hogy Dániának van az egyik legfejlettebb internetgazdasága a világon, az XP részesedése itt a legalacsonyabb, mindössze 4 százalék.

Mivel a felmérés kimutatta, hogy sokan használják az XP-t (fogalmazzunk úgy, hogy technikailag elmaradottabb országok) a Microsoft úgy döntött, hogy 2015 júliusáig meghosszabbítja az XP biztonsági támogatását.

Az alábbi infografikában azt nézhetjük meg, hogy a Gemius által mért 20 országban, milyen a Windows-termékeket használók aránya.

 

hir24.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES