Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Nem kell költeni rá: így lehet vezeték nélküli egér és billentyűzet a telefonjából
2014-03-17 10:18:13

Egy igen ügyes alkalmazásnak köszönhetően androidos mobilunkból és iPhone-unkból is vezeték nélküli egér, sőt akár ilyen billentyűzet is lehet.

Nem kell vezeték nélküli egeret és/vagy billentyűzetet vennünk, ha van egy okosmobulunk, a telefonból ugyanis pillanatok alatt ilyen egér és billentyűzet lehet. Ehhez le kell töltenünk az androidos Google Play áruházban és  az App Store-ban is ingyenes Remote Mouse appot, illetve a Remote Mouse szervert a számítógépünkre (innen). Az utóbbit a letöltése után az exe fájlra kattintva telepíthetjük. Ezután szépen a háttérben fog futni, azaz nem zavarja számítógépes ténykedésünket.

Ahhoz, hogy a telefonunkat egérként használhassuk, indítsuk el rajta a Remote Mouse appot, majd a megjelenő képernyőn érintsük meg a Start gombot. A telefon most megkeresi a számítógépet, ha többet is talál, akkor azt kijelzi, és majd nekünk kell kiválasztanunk, melyiken szeretnénk használni. Nagyon fontos, hogy mindez csak ugyanarra a wifi-hálózatra kapcsolódó géppel és telefonnal működik.

Ha kapcsolódott a telefonunk a számítógéphez, akkor a telefonon látható zöld felületet már touchpadként használhatjuk (amúgy ezt a zöld képet az app kiinduló képernyőjén megváltoztathatjuk). Virtuális touchpadünk alatt két nagy gomb látható, a bal oldali a bal, míg a jobb oldali a jobb egérgombot helyettesíti.

Remote Mouse

Az alattuk lévő menüsor bal szélső gombjával tudjuk előhívni az alfanumerikus billentyűzetet, és ekkor akár vezeték nélküli billentyűzetként is használható a telefon. URL-eket írhatunk be vele, sőt akár hosszabb szövegeket is a Wordbe.

Ha megérintjük a középső kis számítógép ikont, azokat az alkalmazásokat láthatjuk, amelyek komputerünk tálcáján csücsülnek, s innen egyetlen érintéssel megnyithatjuk ezeket. Még egy numerikus billentyűzet is elérhető a menüsorból, majd jobb szélen a Settings gomb található, de szerintünk nem nagyon kell változtatni az alapbeállításokon.

Ez alatt még egy kikapcsológomb is van, ami igazán sokoldalú, ugyanis ha rákattintunk, nemcsak kikapcsolhatjuk, hanem újraindíthatjuk, elaltathatjuk a gépet, sőt akár ki is jelentkezhetünk.

Remote Mouse

Ha további funkciókra vágyunk, 1,99 dollárért megvehetjük a teljes változatot, amelynél már vízszintes helyzetben is használhatjuk a telefon billentyűzetét, az egész kijelző touchpadként funkcionálhat, és reklámok sem kerülnek elő.

 

hvg.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES