Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
A következő napokban semmi gondunk nem lesz
2014-03-21 08:09:10

Frontmentes időszakban vagyunk, a hétvégén várható napos, ámde szeles időben a szabadban csökken az érzett hőmérséklet, és növekszik a pollenszórás.

pollen

A markáns frontok egészen vasárnapig elkerülik térségünket, addig tart a napos, nyugodt idő. A légmozgás gyakran lesz azonban élénk, helyenként erős lökések alakulnak ki. Az erre érzékenyek, különösen a kisgyermekek nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál, valamint szabadban tartózkodás során csökken majd az érzett hőmérséklet - írja előrejelzésében a Meteoklinika. Érdemes okosan, jól variálhatóan öltözködni, ugyanis napközben általában igen kellemes, kora nyári hőmérsékletek lesznek jellemzők.

A szeles idő egyértelmű pozitívuma, hogy idén először lehet majd szörfözni a következő napokban. Legnagyobb állóvizeink hőmérséklete szinte kivétel nélkül meghaladja a 10 °C-ot, péntektől egészen vasárnapig érdemes kihasználni az élénk légmozgás adta lehetőségeket a szabadidős tevékenységekhez. Sárkányeregetés, vitorlázás vagy szörfözés egyaránt javasolt.

A fokozatosan növekvő napállások miatt napról napra nő az UV-index mértéke. Jelenleg még közepes fokozatot ér el, az érzékeny bőrűek is bátran tartózkodjanak napon, a leégés veszélye egyelőre nem fenyegeti őket sem.

A pollenkoncentráció a legtöbb helyen közepes és ez a következő napokban várhatóan csak fokozódik. Az éger, a nyárfa és a tiszafafélék/ciprusfélék virágpora van jelen legnagyobb mennyiségben a levegőben. Az erre allergiások gyakori hajmosással, hazaérkezéskor azonnali ruhacserével tudják mérsékeli a szénanáthás tüneteket.

 

hvg.hu

© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES