Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Újabb mutyi Esztergomban
2014-02-26 14:29:42

Miközben egyre zajosabb a felszín a Szövetség Esztergomért és a helyi FIDESZ között, a szolgálati idejük vége felé közeledő "tízek" azért mentenék a Strigonium Zrt-ét.

Illusztráció

Információink szerint a "mentőcsomag" részeként, mintegy 680 millió forint forrást adnának át a városi cégnek. Esztergom városa az adósságrendezés kapcsán tartozik ennyivel a városi holdingnak, amit eddig ingatlanban fizettek volna meg. Végül ezt nem tették meg, tekintve, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben gyakorlatilag eladhatatlanok az ingatlanok.

A 680 millió forinthoz még hozzá lehet venni a múlt héten a kikötő többségi részesedésének eladásából (Port Danubia - komáromi kikötő) tervezett 320 millió forintot. A két tranzakció 1 milliárd forintot jelent a szabad játékra, és akkor még nem beszéltünk az évek óta a GRAN parkolóban "parkoltatott" pénzről, évi 100 milliós nagyságrendben. a cél egyértelmű a testület hatáskörén kívül költeni, esetleg „megoldani” néhány fájó problémát a városban. Kampányjelleggel természetesen.

Vezetőváltás a Zöld Út Kft. élén

A Budapestre Üröm felől bejárók egyik legnagyobb keserűsége a miden napos dugó, melyet az "ürömi lámpa" okoz. Ordít a környék egy körforgalomért. dr. Völner most ezt is megoldja. Az ürömi elágazásnál létesítendő körforgalmat – folyosói pletykák szerint - az esztergomi Zöld Út Kft építheti 8 milliárd forintért. Információink szerint azonban ezt a projektet már nem a jelenlegi ügyvezető, Nagy Attila koordinálhatja, hanem „Nyergesgom” még számunkra (is) ismeretlen embere.

 

Hírszerkesztő

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES