Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Újra takarított a Schweidel népe
2014-03-24 09:52:20

Szombaton délelőtt ismét összegyűlt takarítani a lakóközösség egy része.

Két lakó a takarítás elején

Az Eszterlánc Polgári Társulás reggel 9 órára hirdette meg a takarítást, amihez eszközöket és szemetes zsákokat biztosított. Bár a lakók közül csak néhányan gondolták úgy, hogy zavarja őket a környékükön lévő rendetlenség, de ők a lakótelep egy részéből kihozták amit lehetett.

50 zsák falevelet tudtak három óra délig összegyűjteni. A zsákokat a kuka tároló ketrec mellé hordták, hogy onnan a hulladékszállító cég dolgozói el tudják szállítani.

A takatítás kezdetén

Lombgyűjtés

Munka közben

Az elkészült mű

Rend

A lakók felháborodva mesélték, hogy sokan az ott lévő megviselt játszótérre hordják kutyáikat, hogy azok a dolgukat ott végezzék el. Ez igen veszélyes, tekintve, hogy a játszótér rossz állapotának ellenére a gyermekek szívesen járnak oda, a takarítás alatt is voltak ott néhányan játszani. 

Mutattak egy utcai szemetest, aminek az alja hiányzik, ezért, ha valaki bele tesz valamit, az azonnal ki is esik belőle.

A feneketlen szemetes

A lakótelep egy másik részén körülbelül két éve van egy nagy kupac faág, amit a lakók akkor összeszedtek, de zsákolni nem lehet, mert az ágak szétszaggatják a szemetes zsákot, valamint a távfűtés javításakor keletkezett egy nagy kupac faág, amit elfelejtettek eltakarítani.

Két éves szemét

 

-hn-

 

2014-03-13 11:25:03
2013-11-09 12:37:45
© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES