Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Valami bűzlik… Esztergomban!
2014-01-10 13:33:50

Majd minden hétre jut valami hír Esztergomról. Hol a közvilágítás szűnik meg, hol kampány-gyanús szórólapokat fúj a szél a városban. Most pedig egy bizalmas levél szivárgott ki, egyenesen a média orra elé. De ne szaladjunk ennyire előre.

Egy brazil szappanopera forgatókönyve kezd körvonalazódni Esztergom városában, a motiváció nyilvánvaló: beléptünk a választások évébe. Ilyenkor pedig mindent szabad, kivéve a konstruktív kampányolást. Ki figyel ma már arra, ha valaki teremteni akar? Sokkal érdekesebb és izgalmasabb a becses publikum számára az, ahogyan a pártok fellépnek a porondra, és a közönség lelkes érdeklődésétől mindinkább hevülten küzdenek meg egymással.

Shakespeare, a drámai konfliktusok nagymestere sem tudna olyan jeleneteket papírra vetni, amilyenek kis hazánkban néha megtörténnek. És ha már körmeinket tövig rágtuk az országban tapasztalt izgalmaktól, nézzünk kicsit Esztergomra, ahol valamiért mindig minden sokkal felfokozottabban történik, ebből következően az abszurditás határait súrolják az események.

Komédia következik, kedves Olvasó, egy tragikomédia, melyben megtalálhatsz mindent, mi szem-szájnak ingere: lesz itt szó árulásról, képmutatásról, cselszövésről. Kezdődjön tehát a darab. Függöny fel.

A helyszín: Esztergom. Főszerepben Dr. Völner Pál és Horváth Mihály.
Lássuk a szereplőket!

Dr. Völner Pál államtitkár és országgyűlési képviselő (Fidesz Magyar Polgár Szövetség valamint az esztergomi választókörzet országgyűlési képviselője), a Komárom-Esztergom megye közgyűlésének elnöke valamint a Szövetség Esztergomért Összefogás koordinátora.

dr. Völner Pál

Horváth Mihály, esztergomi vállalkozó, a volt polgármester, Meggyes Tamás ex-kampányfőnöke, volt Fideszes képviselő. „Főnökével” akkor romlott meg viszonya, amikor kijelentette, márpedig ő nem ért egyet azzal a döntéssel, hogy Esztergomba 1,68 milliárd forintért mélygarázs épüljön. Nem sokkal ezután önként kilépett a képviselőtestületből, majd a pártból is kitették – nem kisebb személy, mint Meggyes Tamás kérésére nem más, mint – drámai fordulat következik, idegek kiélezve – maga Dr. Völner Pál, személyesen.

Horváth Mihály

Persze mindennek ide s tova már lassan 6 éve, azóta sok víz lefolyt a vén Dunán, a mi hőseink életében is jelentős változások álltak be.

A legradikálisabb változás talán az lehet, hogy a drámai elbocsátás ellenére Horváth Mihály jelenleg a Dr. Völner Pál-féle „megújult” Fidesz körül mozgolódik – noha eddigi információnk szerint a pártba még nem került vissza.

 

hir.ma

© Minden jog fenntartva! 2011-2021 CIVILHETES