Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Warvasovszkytól - Cser-Palkovicsig! - Börgönd sorsa?
2014-03-25 14:54:40

Vajon egy jobb sorsra érdemes projektet bukott meg, vagy csak a város felelőtlen gazdálkodásának újabb bizonyítéka kerül elő?

Kikkel kötöttek a város vezetői szerződéseket, ezek annyira nyilvános adatok, hogy a cég honlapján megtalálhatók: http://www.biggeorges-nv.hu/index.php?m=text&id=2

Nagygyörgy Tibor MSc MRICS

Nagygyörgy Tibor a Biggeorge’s márkanév alapítója és tulajdonosa, a Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Zrt. társtulajdonosa. Ingatlanszakmai karrierjét 1993-ban kezdte. Cége alapítása óta számos innovatív szolgáltatást nyújtott és terjesztett el a magyar ingatlanpiacon; ilyenre példa többek között az Otthon Centrum Zrt. által létrehozott franchise rendszerű irodahálózat. Az Otthon Centrum márkanév alatt jelenleg mintegy 100 irodát, különböző szolgáltatásokat és 800 munkatársat fog össze, mint e komplex ingatlanszakmai szolgáltató tulajdonosa és vezérigazgatója. Nagygyörgy Tibor több tucat jelentős ingatlanbefektetésben vett részt, és 2001-ben társával, Forgó Ferenccel elsőként indított útjára piaci alapú nyílt végű ingatlanalapot, az Európa Ingatlanbefektetési Alapot. A kezdeti 500 millió forint nettó eszközértékű alap különleges piaci áttörésként 2004-re 15 milliárd forintra növekedett, amikor az alapkezelő társaságot eladták a HVB Bank leányvállalatának.

Nagygyörgy Tibor közgazdász végzettségű, MBA diplomáját 1997-ben a BKE London Business School-lal közös képzésén szerezte. 1999-ben elvégezte a RICS által akkreditált és a Nottingham Trent University, valamint a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett okleveles ingatlanszakértői posztgraduális egyetemi képzést. Tevékenységével több kitüntető szakmai elismerést szerzett, így cége 1999-től 8 alkalommal lett az év ingatlanforgalmazója. 2004-ben elnyerte az „Év Ingatlanos Személyisége” és a „Magyar Ingatlanszakmáért” díjakat. Nagygyörgy Tibor a Magyar Ingatlan Szövetség elnökségi tagja, konferenciák és ingatlanszakmai események rendszeres előadója.

Dr. Nyíri Viktor

Nyíri Viktor 1967-ben született, végzettsége ügyvéd. Az ingatlanügyekre specializálódott Lendvai és Nyíri ügyvédi iroda révén találkozott 1999-ben Nagygyörgy Tiborral, akivel mára társakká váltak az ingatlanfejlesztésben. Emellett az egészségügyben is aktív befektetőnek számít. A labordiagnosztikától az ortopéd cipőgyártásig számos cégben vannak érdekeltségei. Nagygyörgy Tiborral közösen hozták létre a Biggeorge’s-NV Zrt-t. Nyíri Viktor neve, és egyéb irányú érdekeltségei akkor kerültek szélesebb nyilvánosság elé, mikor a méhnyakrákot okozó humán papillómavírus (HPV) -teszteket fejlesztő Genoid Molekulárbiológiai Kft.-t megvásárolta.  A Genoid HPV diagnosztikai tesztjei CE jelzést, szabadalmat és nemzetközi elismerést is kaptak, ami a külpiacon történő megjelenésre bátorította a céget.

A Biggeorges NV 2005-s honlapján az alábbi felületet találtuk a beruházással kapcsolatban: http://www.biggeorges-nv.hu/index.php?id=16&m=project

Alba Airport

Székesfehérvár és Aba község önkormányzatai, a Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Zrt-vel együttműködésben új polgári-kereskedelmi, nemzetközi forgalom lebonyolítására alkalmas légikikötőt hoznak létre a korábbi börgöndi katonai repülőtér területén, Alba Airport néven.

A terület közelében húzódó M7-es autópálya közvetlen kapcsolatot biztosít Budapesttel, így a 45 km-re lévő főváros fél óra alatt elérhető.  A térség gazdasági központja, Székesfehérvár 8 km-re, a Balaton pedig 45 km-re található.

A jelenlegi elképzelések szerint az Alba repülőtér főként a diszkont légitársaságok által üzemeltetett, illetve charterjáratok fogadását tenné lehetővé. A tervek közt szerepel továbbá teherszállító és általános légiforgalom, valamint igény szerint rekreációs célú repültetés kiszolgálása is. A projekt része Alba Airport Ipari Park név alatt egy logisztikai központ létrehozása.

A repülőtér kivitelezése hamarosan megkezdődik.

A wikipédián is megtalálható a beruházás: http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%B6rg%C3%B6ndi_rep%C3%BCl%C5%91t%C3%A9r#Tov.C3.A1bbi_adatai

"Jelenleg a repülőtéren jelentős beruházás előkészítése van folyamatban. Az Alba Airport fejlesztési szerződést kötött a repülőtér területét birtoklóSzékesfehérvár és Aba vezetőivel, valamint a repülőtér fejlesztésébe bekapcsolódott Biggeorge's-NV ZRt. A repülőteret a fejlesztésekkel nemzetközi repülőtérré és a fapados légitársaságok számára is elérhetővé kívánják tenni.[3][4] A beruházás 2008 áprilisában az ürgepopuláció áttelepítésével vette kezdetét[5], ennek elhúzódása miatt az építkezés kezdetét 2010-re tervezték.[6]

A tervek szerint 20-25 milliárd forintos fejlesztés 2008 szeptemberében kapta meg a jogerős építési engedélyt.[7] Az eredeti tervek szerint 2010 tavaszára a repülőteret egy két kilométer hosszú kifutópályával, egy ötezer négyzetméteres utasterminállal és kiegészítő létesítményekkel kellett volna bővíteni. A beruházó úgy tervezte, hogy a kibővítés utáni első évben 150 ezer, a hetedik évben kb. 1,5 millió utas fordul majd meg a légikikötőben.[8] A fejlesztések ugyanakkor csak nagyon lassan haladtak, az építési engedély kiadása utáni harmadik évben a tervekből még semmi sem valósult meg.
A beruházás a mai napig nem kezdődött el, de az önkormányzat már jelentős mértékben változtatott az alapszerződéseken. A következő héten bemutatjuk a változtatásokat és azok okait.
"

 

Cikksorozatunk a jövő héten folytatjuk.

2014-03-20 09:55:29
© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES