Iratkozzon fel a hírlevelünkre!
Fel Le
Zsarolás és megfélemlítés Esztergomban
2013-11-25 08:28:42

Lapunktól távol áll az oknyomozó újságírás, de nem tud eltekinteni ettől, ha a közéletünket borzoló esetekről kap információkat. Mivel az információk hitelességének ellenőrzése meghaladja lapunk kapacitását, ezért a személyiségi jogokra való tekintettel, a nekünk megküldött anyagokban szereplő személyek nevét megváltoztattuk. A valóság megítélése, a hatóságok és az állampolgárok dolga. Mi nem szeretnénk mást, mint azt, hogy a bennünket körülvevő politikai világ rendszereiben, olvasóink az eligazodáshoz szükséges információkra rátaláljanak.

Amennyiben bárki magára ismer, a közölt információkban, lapunk felajánlja, hogy véleményét megjelentetjük. Az információk megjelentetése egy folyamat kezdete, amely során reméljük, Strigonium közélete tisztulni fog. 

 

Nem bírom, s nem tűrhetem tovább ezt az évek óta tartó, zsarolásból, megfélemlítésből, az egzisztenciám teljes megsemmisülésével fenyegető helyzetet, amelyet a helyi önkormányzat, illetve azon belül nevezetesen: akik koholtak ellenem.

Hangsúlyozni szeretném, hogy én tisztességes munkát terveztem végezni, s nem tudtam, hogy egy bizonyos személyi kör (Polgármester és két helyettese, Cseresznyés Tamás, Pap János Pál és Germán József) teljesen más elképzelésekkel tervezték a jövőjüket – nem az enyémet, hanem a sajátjukat.

Én csak egy báb voltam, akit azonnal jogszabályellenes műveletekbe húztak be, majd pedig ellenem fordították az általuk okozott helyzetet, azt éreztették velem, hogy minden egyes lépést – amit a parancsukra hajtottam végre – az én nyakamba varrnak majd, ha nem viselkedem az akaratuknak megfelelően. (Erre számtalan példa volt az ott létem alatt, hogy rendes, becsületes dolgozókat vélt okok miatt távolítottak el.)

Kezdetben normális volt a kapcsolat. Utasítást Cseresznyés Tamás, illetve az ő utasításait a két alpolgármester adott – hiszen közvetlenül joga volt utasítani a céget, hogy kiket vegyek fel a céghez.

Később éreztette, hogy most már benne vagyok, s ha bármiről beszélni merek valaha is a dolgokról, akkor kirúg az állásomból, majd pedig utánam nyúl, büntetőeljárást indíttat ellenem, s elintézi, hogy sehol ne kapjak állást, munkát.

Mindig villogtatta, hogy megvannak a megfelelő emberei, kapcsolatai mindehhez. Nem tehettem semmit, belekerültem az ő általa diktált örvénybe. Családom van, gyermekeim vannak, adósságom van, albérletben élünk, tehát nem loptunk semmit, mert ha loptunk volna, nem ilyen körülmények között élnénk – ez egyértelmű.

Az első komoly konfliktus köztem és a polgármester között akkor robbant ki, amikor nem voltam hajlandó aláírnia az ETVN KFT. 2008. évi mérlegét (ez az elődöm vezetése alatti időszakról szólt). Ez azért volt számára kínos, mert az ETV többségi tulajdonosa az önkormányzat volt, és mint tulajdonosnak felmerült az ő személyes felelőssége is, ugyanis a mérlegben szereplő adatok alapján felmerült a sikkasztás gyanúja.

Büntetésül rám zúdította a belső ellenőrzést és kitalált okok miatt rendőrségi feljelentést tett ellenem sikkasztás miatt. Ez persze nem igaz (a rendőrségi nyomozás során derült ki, sőt az eredetileg a feljelentésben szereplő, terhemre rótt összegből mindössze 150.000 Ft maradt tisztázatlanul, melynek sorsát a bíróság előtt tisztázni fogom. Egyszerűen így akartak tönkre tenni mialatt ők gátlástalanul tömték saját zsebeiket.

Milyen előnyöm származott ebből? Semmi, illetve albérlet, napi számlák, tartozások, munkanélküliség stb.

Szóval - tételesen:

Az Strigonium.hu portált kiszolgáló szerver (melynek bekerülési költsége a fellelt iratok alapján 320.000.000 Ft volt, valós értéke ennek töredéke, mivel lassú és állandóan leáll.

Akkor mi került 320.000.000 Ft-ba?

A szerverrel és a portállal kapcsolatosan a Holreggel Tanácsadó és Szolgáltató Kft.-vel kötött szerződés alapján (szerződő az Önkormányzat volt) voltam kapcsolatban, akik komoly összegért vállalták a szerver működésének a feljavítását.

Igazi javulás nem történt, viszont rengeteg pénzt vittek el (többször a cég vezetője kért telefonon, hogy szóljak Pap János Pál alpolgármesternek, hogy utaljam át a számlájuk ellenértékét) illetve kollégái végeztek az önkormányzat bizonyos helységeibe ellenőrzést, hogy nincs-e a helyiségben lehallgató készülék.

Az Ehír Kft. vezetésem alatt havonta számlát kapott a Házimozi Kft-től, akivel a kapcsolatot Székes Edina kabinetiroda munkatársa tartott, médiatevékenységről, bruttó 539.000 Ft-ról, mely összeg olyan tevékenységet takart, amihez a Kft-nek semmi köze nem volt. Ez a cég intézte Cseresznyés Tamás válóperével kapcsolatos interjúk újságokban és különböző tévécsatornákban történő szerepléseit. Mi tehát soha semmilyen megbízást nem adtunk a Házimozinak, de számlát mindig hoztak, s nekem utalnom kellett a pénzt. Érdekessége, hogy a cég ügyvezetője 2009-től Csoport Péter volt, a cég egyik tulajdonosa a Magilla-Gorilla England. A Kft. kapcsolatban áll az LTR klubbal, valamint érdekesség képen 2007-ben Csoport Péter vezetésével vásárolták meg másodszor a FKGP Belgrád rakparti székházát 1 milliárd 320 millió Ft-ért

Utasítást kaptam Cseresznyés Tamástól, hogy alkalmaznom kell Halász Árpádot, a Fidelitasz Strigoniumi vezetőjét, havi bruttó 100.000 Ft-ért, laptopot kellett vásárolnom neki mobilinternettel, melynek a költségét az EHÍR fizette. Halász Árpád munkát az EHÍR Kft-nek nem végzett. Viszont volt egy kapcsolata a Egymédia Kft.-vel akik az önkormányzattal szerződést kötöttek, a vállalkozás vezetője Szegény Csaba, akit az MSZP kormányzása alatt kirúgtak a kiskunhalasi média éléről és az orosházi Kétmédia Kft. érdekes körülmények között megválasztott ügyvezetője lett ugyanabban az évben, amikor az Egymédia ügyvezetői feladatait is ellátta.

Szintén havonta számlázott felénk München Zsolt, aki néha írt cikket az akkori városi hetilapba (nem minden számba és nem minden hónapba) és ezért egy szlovák cégen keresztül havi 300.000 Ft-ot kapott és minden esetben készpénzben.

Számtalan peres ügyben kénytelen voltam olyan dolgokat állítani, ami nem fedte a valóságot, de állásom és megélhetésem biztosítása érdekében kénytelen voltam az utasításnak eleget tenni.

2013-11-22 12:30:22
2013-11-21 13:05:53
2013-11-20 09:18:27
© Minden jog fenntartva! 2011-2020 CIVILHETES